Cumparaturi la marginea drumului

In sfarsit, o sambata in care am iesit aiurea, la padure. Au fost tare putine vara asta, s-a simtit ca nu a fost atat de cald ca si in alti ani. Iar cand vezi la marginea drumului tarani cu produse din gradina, cum sa nu opresti si sa cumperi? Nici nu am intrebat cu cat da rosiile, am luat sa fie. Erau doar cu 5 lei kilogramul, cam cu cat sunt si in piata in Cluj, dar astea sigur sunt din spatele casei! Asa am crezut eu, nu inseamna ca este chiar asa sau ca soiul este din cele autentice, dulci, cu pielita subtire. Astazi a fost chiar o dezamagire, o mare dezamagire, in urma careia nu vom mai opri o vreme sa facem cumparaturi de la „sursa”. Pentru ca „sursa” se pare ca este interesata de recolta multa, care sa nu se strice repede, asa ca foloseste seminte de import. Pacat… Toata lumea fenteaza cum poate, suntem inconjurati pana in cele mai nesemnificative aspecte ale vietii de minciuna. Ma simt ca si cum locul meu nu e aici.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Excursii, Stari și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Cumparaturi la marginea drumului

  1. july zice:

    Miercuri veneam de la Constanta, si tot asa am vrut sa opresc sa cumpar rosii . Noroc cu o colega ca mi-a atras atentia ca nici macar nu aveau gradina acei tarani . :)))
    Vindeau rosii din en-gros . 😀

  2. domnuio zice:

    …și porodica nici nu s-a roșit de cacealmaua „producătorului”… !!!
    ce vremuri am ajuns,iar dacă te consolează,ceea ce nu cred, așa-i peste tot 😦
    Weekend plăcut îți doresc

  3. Elisa zice:

    Cafeluta, draga, trebuie sa invatam sa deosebim taranii de escroci, fiindca, stiind ca lumea obisnuieste sa cumpere de prin fata portii, de la sateni, au luat pontul si uite ca le merge, o data, de doua ori, apoi lumea nu mai are incredere si nu mai cumpara nici de la cei adevarati 😦
    Prin Banat am fost cu sora mea si a cumparat dovleac de palcinta si cartofi, am intrat in curte, femeia a scos produsele din pivnita, dar, asa cum e si-n piata, cartofii la sac din plasa erau frumosi cei de pe margini si in mijloc, durere. Dar asta vezi doar acasa. Eu nu mai cumpar la sac, mi s-a intamplat si mie si de atunci iau din vrac, chiar daca 10 kg, ii aleg eu, mai pune si vanzatorul, totusi, daca-i spui ca nu vrei din cei fff mari, e ok.
    Cat despre rosii…avem atatea cat nu mai am ce face cu ele (am facut de toate).
    Iti doresc sa gasesti, intr-o piata din marginea orasului, vreun gradinar care-si vinde rosiile alea bune de gradina si din seminte romanesti. Bafta!

    • cafeauata zice:

      Multumesc, Elisa!
      Orice se bazeaza pe „ponturi”, asta ma omoara. Oricine este in stare sa fure, sa minta, sa insele, sa fie rau, este asigurat cu bani multi. Nu e corect…
      Mai ca-mi vine sa cumpar rosii de la tine, ma gandesc ca daca le-ai trimite cu curieratul rapid , ar fi perfect. Sau pune pe Tocmai.ro un anunt, ei dau transportul gratuit!

      • Elisa zice:

        Pai, n-am de vanzare, s-au copt brusc si a trebuit sa le culeg ca la noi e seceta si soare si vant si deja nu mai au calitatea necesara , dar daca ai fi aici in oras ti-as aduce cu siguranta cateva…. 🙂

  4. Păi nu e asta filosofia de viață care ni se impune în toate felurile ?! Pârlește-l tu pe ăla, că dacă nu, te pârlește el pe tine. Ce calitate, ce renume, dacă oricum toate porcăriile se vând, iar profitul e gras ?

    Ai mare dreptate cu asta: ”Mă simt ca și cum locul meu nu e aici”.

  5. fosile zice:

    Spune-ne si in ce localitate fac manevra asta.
    N-o fi tocmai din locul unde sint cele mai bune si mai ieftine legume din apropierea Clujului, de pe la Mihai Viteazu sau Moldovenesti?
    Ar fi culmea!
    Ce dementie!
    Ar fi meritat sa i le duci inapoi si sa i le pui oe cap.

  6. Alex zice:

    Am păţit şi eu la fel. Am oprit într-un sat unde, pe vremuri, erau cei mai buni grădinari. Roşiile nu aveau niciun gust şi erau tari, lemnoase… Când voi mai lua, am să cer să gust mai întâi. Şi ce soiuri gustoase erau pe vremuri pe la noi…

    O zi frumoasă! 🙂

  7. Naica zice:

    E o boala grea Minciuna,caci de aici se trag toate(”trasul in piept”) ! Nenorocirea e ca e mai molipsitoare ca ebola, nu exista vaccin si NU se fac cercetari pentru a se afla antidotul,ar fi inutil !

    • cafeauata zice:

      Asa cum spui! Antidotul nu intereseaza pe nimeni, ca doar tocmai datorita minciunii (in toate formele ei) multi, prea multi zic eu, se imbogatesc. Incepe sa-mi para rau ca nu stiu sa insel, sa fur si sa mint…

  8. Mihaela C.P. zice:

    Incearac si ei sa mai faca rost de-un ban, dar dupa cum ii duce mintea. Sau poate or fi gresit anul asta si au luat un soi de seminte , iar la anul ar putea renunta la el.

  9. arakelian zice:

    eu miros fructele si legumele in piata, le iau dupa aroma, si savoare. Am un nas delicat, ‘ogar-ul’ din familia mea e vara mea.
    Anul asta a fost o vreme calduroasa aici, asa ca am au ajuns la rod 4 fire de rosii. Pielita nu e fina, dar mirosul si savoarea sunt de milioane. Am impresia ca soiurile noi cu piele mai groasa sunt mult mai rezistente la boli. Daca vrei rosii vechi, cauta producatori cu rosii traditionale romanesti, cu seminte luate de la Banca de Gene Suceava.

    • cafeauata zice:

      Crezi ca de la tanti am cumparat fara sa intreb daca sunt autentice? Foarte senina mi-a spus ca da, deci… Minciuna e la putere, dar voi pune intrebarea formulata cu banca de gene, sa vedem cine ce mutra va face!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s