Cand am timp liber…

Se vede ca nu am teme de facut! Ma uit la tv. La o emisiune de facut prajituri, concurentii trebuie sa faca „Poale in brau”. Si, ca si cum de la mama lor au invatat asa, compozitia de branza musai sa fie de capra sau gorgonzola, iar din amestec nu poate sa lipseasca mango confiat sau ciresele confiate. Ziceau ei ca reinterpreteaza reteta. Pot sa mor! Ne dam in petec, ne lepadam de tot ce avem mai bun, parca vrem cu orice pret sa uitam ca suntem români. Jalnici…

Acest articol a fost publicat în Stari și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Cand am timp liber…

  1. Poteci de dor spune:

    Hehehe, ediţia asta am ratat-o. Dar am văzut alte reinterpretări la fel de greu de înţeles şi la fel de triste…

  2. Zina spune:

    Total de acord cu tine. Îmi place să încerc reete noi, uneori, dar iubesc cu adevărat bucătăria tradițională, cu alimente, condimente și ierburi autohtone.
    Poale-n brâu cu gorgonzola și cu mango! :))))))))))))) Ce-ar mai râde Ion Creangă!

    • cafeauata spune:

      Oare vom mai avea ceva al nostru peste 10 -15 ani? Da’ ce mai conteaza😦 ?
      Cred ca le-ar spune Creanga doua vorbe de nici macar nu le-ar intelege vip-urile noastre.

  3. fosile spune:

    Cam asta zicea şi Eugen Simion la Academie, că parcă ne-ar fi ruşine cu limba română şi cu cultura şi tradiţiile noastre.
    Oricîtă globalizare ar fi, ce-i al nostru rămîne al nostru şi poate fi apreciat numai de noi.

  4. racoltapetru6 spune:

    Cu interpretatul e mai greu, dar la reinterpretare se poate pune vina pe lipsa de receptivitate pentru nou a celor care gustă.

    • cafeauata spune:

      Recunosc ca nu sunt printre cei receptivi in ceea ce priveste retetele traditionale modificate. Daca sunt Poale in brau, ce puii mei cauta mango in compozitie? Sa o reinterpreteze ca forma, dar nu ca si compozitie.
      Chestie de gusturi si mai ales de spectacol de doi bani…

  5. Mihaela C.P. spune:

    Eu zic sa reinterpreteze, sa daca asa cum simt ei ca le ar placea mai mult, sa adapteze, sa incerce si altfel. Si retetele traditionale or fi bune, unele, dar dau un exemplu numai, retetele lui Radu Anton Roman. Nu sunt pe gustul meu, sunt cu multa grasime si in general nu cu genul de combinatii usor digerabile.

    • cafeauata spune:

      La Poale in brau nu se punea problema, cred. La mancaruri nu ma intereseaza, nu sunt pe spate nici cu cele cu o tona de ulei, carne si ceapa prajita, dar nu ma impresioneaza nici farfuriile mazgalite cu stropi de sos si cu doua-trei feliute de piept de rata. La noi in casa la mare cinste sunt supele, ciorbele. Adica mai light, cum se spune🙂 .

  6. Alex spune:

    Bună întrebare: „oare vom mai avea ceva al nostru, peste 10-15 ani”? Nici limba română nu va mai fi atât de română, în ritmul în care importăm cuvinte și expresii și uităm să le mai folosim pe ale noastre. Cât despre bucătăria „reinventată” (ce mai vorbă!), ce să mai spunem? O să ajungem să uităm ce este al nostru….
    De acord cu ciorbele și supele! Nicio zi fără lingură! – acesta era sloganul culinar al bunicului meu.🙂 Și a trăit mulți ani.
    Toate cele bune!🙂

    • cafeauata spune:

      Ce fain suna „nicio zi fara lingura”! Si e sanatos, clar!
      Nu stiu daca fiecare dintre noi putem schimba in bine, am doar senzatia ca disparem. Si suntem martori…

  7. Diana spune:

    Ma amuza retetele „reinterpretate” – mai citesc, uneori cate una, dar la emisiuni de gen nu ma pot uita – ma plictisesc de mor (ca ursul).🙂
    Cred, totusi, ca vom mai avea ceva al nostru si peste 10-15 ani pentru ca facem ce facem si revenim…🙂 Nu intotdeauna ceea ce este pentru spectacol se intampla si in spatele usilor inchise.🙂 Dar mango in poale-n brau e chiar… de-a dreptu’ peste stangu’.

    P.S. Nici pe mine nu ma impresioneaza farfuriile cat un platou mazgalite cu sos si cu trei frunze verzi – e ca si cum as plati o caruta de bani pentru miros de varza pe umbra de raţă.

    • cafeauata spune:

      De felul meu nu vad partea plina a paharului. Dar vad cozile de la Mc si de la KFC, sa nu mai spun de japonezi… Ma bucur ca stiu sa fac sarmale, ciorba de fasole boabe, papricas de pui cu smantana.
      Multumesc pentru comentariu🙂 !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s