Gand pentru 20 decembrie 2010

„A fi umil nu inseamna a te injosi necontenit spunand: „Eu nu reprezint nimic, nu valorez nimic.” Adevarata umilinta inseamna a conferi in tine insuti intaietate Divinitatii pentru a-ti manifesta toate virtutile, toate bogatiile. Oare cati oameni sunt capabili sa inteleaga acest adevar? Dar cum nu l-au inteles, ei se impotrivesc Domnului dorind sa Il inlocuiasca. Astfel ei se deprecieaza si se autodistrug pana dispar.

Maretia acestei creaturi atat de imperfecta care este fiinta umana presupune sa intelegem ca, in ciuda deficientelor ei, ea poate face niste minuni cu conditia sa ofere intaietate Domnului in mintea si inima sa. Fara Dumnezeu, ea nu poate ajunge prea departe; orice ar face, va fi ceva uman, mediocru. Iata ce trebuie sa intelegeti facand totul ca Dumnezeu sa va patrunda, sa se manifeste in voi si sa va ia in slujba sa. Aceasta este adevarata umilinta!”

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Aivanhov-Ganduri și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Gand pentru 20 decembrie 2010

 1. fosile zice:

  Am sorbit din cafeaua ta acest gind.
  Gindul asta nu trebuie comentat,ci insusit!
  Multumesc!

  • cafeauata zice:

   In mare masura gandurile lui Aivanhov cred ca trebuiesc insusite, regandite de fiecare in parte, traduse pe sufletul fiecaruia dintre noi. Unele chiar trebuiesc adaptate vremurilor in care traim, dar fiecare merita un minut de meditatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s