Statuia

„Inima lui Isus”, asa se numeste statuia de pe muntele Gordon din judetul Harghita.

statuiaDe la sosea am pornit cu masina pe urcusul care duce la ea, dar ultima parte am urcat-o prin padure, pe jos, pentru ca ploile au lasat atata noroi incat nu merita sa riscam sa ramanem impotmoliti. Urcusul acesta a fost cam abrupt pentru mine, dar am reusit, dupa trei pauze de tras sufletul!

urcusMonumentul este opera artistului Zavaczky Walter, are o inaltime de 23 de metri (am citit ca este cea mai inalta din Europa de est) si este din otel inoxidabil. In interior este o scara, pe care se poate urca pana sus, dar eu am avut curaj doar pana la nivelul palmelor deschise. Si asa mi s-a parut ca m-am intrecut! Insa privelistea care mi s-a deschis, a meritat toata frica indurata, cu siguranta.

din varfPe Cola am lasat-o cu sora mea la baza, cineva trebuia sa faca scandal, ca prea era liniste in zona!

ColaMa intreb de ce nu sunt promovate locuri de acest fel?

Acest articol a fost publicat în Concediu 2014, Fotografii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Statuia

  1. Decenu zice:

    Poate ca despre Romania trebuie promovate numai ceea ce este negativ. Sau poate ca numai stirile negative despre Romania ii intereseaza pe romani.

  2. cafeauata zice:

    Ar fi tare bine daca ne-am putea rupe de acest „trebuie”. Sa facem fiecare dintre noi ceea ce simtim, pentru ca incet – incet sa le inchidem gura celor care acum dicteaza ce si cum e bine sa facem! Stirile negative ne-au fost bagate sub nas, pana am devenit dependenti, de ce nu s-ar putea face la fel si cu cele frumoase?.

  3. Nu are rost să ne mai întrebăm „de ce?” că oricum nu primim răspuns. Uite aşa, cu paşi mici, mici, poate reuţim noi să facem ceva…

    • cafeauata zice:

      Parte din traseul concediului din acest an l-am ales cautand pe bloguri locuri frumoase din tara. Si nu am regretat! Incet, incet poate reusim, asa cum spui.
      Zile-nsorite!

  4. fosile zice:

    Nu stiam ce se vede de la sosea, cind am trecut pe acolo.
    Este ceva indicator dar scrie,”Kiato” pe el, si nu stiu ce inseamna.
    Inclin sa cred ca multi altii nu inteleg ce inseamna.
    In primul rind ar trebui sa popularizeze cei din zona.
    Altfel, fain monumentul si pare ca are o perspectiva frumoasa asupra zonei.
    aI urcat singura acolo sus?
    Si mai ziceai ca ai frica de inaltime…

    • cafeauata zice:

      Chiar se vede de pe soseaua Odorhei – Sovata, doar ca fara reclama, cine sa stie? Norocul nostru ca sora mea locuieste in zona, altfel nu stiam si nu ajungeam veci. Scrie „kilato” si inseamna panorama, belvedere, dar se pare ca nu este obligatoriu sa scrie si in limba romana si nu inteleg de ce? Imi e ciuda ca mai marii UDMR-ului nu fac nimic pentru toata acea zona minunata, dar defriseaza in draci pentru propriile fabrici de cherestea.
      De urcat am urcat cu sotul, logic. Nu am privit in jos doar cand am ajuns la nivelul mainilor si atunci am strans barele alea de inox, de aproape le-am rupt! Important este ca nu am facut atac de panica si am si coborat pe picioarele mele!!!

  5. Mélanie zice:

    impresionant si interesant, înconjurat de minunate peisaje… la prima-vedere, m-am gândit la celebra statuie „Corcovado – le Christ de Rio de Janeiro”(38m!), opera sculptorului francez Paul Landowsky, la Statuia Libertatii de la NYC(alta sculptura franceza oferita Americii!) si la… cel din Catedrala Arctica de la Tromso: 🙂

    Tromsø, Norway – last stop-over on the way up to North Cape…


    * * *
    sanatate deplina si-o saptamâna pozitiva… cu drag, Mélanie

  6. Alex zice:

    Foarte frumos monument. Nu stiam ca exista asa ceva la noi in tara. Si cate alte locuri minunate nu sunt deloc cunoscute si promovate in tara asta… O idee minunata de a face un astfel de monument.
    Numai bine si o saptamana frumoasa! 🙂

  7. Multe locuri frumoase din România nu sunt promovate.

Lasă un comentariu